Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium< vissza

Református Internátusvezetők és nevelők találkozója

2022-11-16 14:24:10

Hódmezővásárhely, 2022. november 11-12.

Az intézményi kapcsolatok erősítése érdekében Kovács Szimonetta Katinka és Nagy Ádám nevelőtanárok utaztak le Hódmezővásárhelyre november 11-12.-én, hogy részt vegyenek a Református Internátusvezetők és nevelők találkozóján.

Péntek délután a 300 éves Bethlen Gábor Református Gimnáziumot járhattuk be, különösen érdekes volt a patinás könyvtáruk és a fizika szertáruk, még ma is használatos XIX. századi kísérleti eszközökkel. Az intézményben Dr. Szontagh Pál, a Református Pedagógiai Intézet igazgatója tartott kifejezetten érdekes, kérdőívek statisztikáival alátámasztott kutatás-prezentációt a pedagógusok hivatás- és pályamotivációjáról, különböző pedagóguscsoportok bontásában.

Az esti kötetlen beszélgetésre és a szombati előadásokra a gimnázium kicsi, de otthonos Szathmáry Kollégiumában került sor. Dr. Grezsa Ferenc a Károli Egyetem pszichológia tanszékéről elsősorban Karácsony Sándor gondolatain keresztül mutatta be a személyközpontú pedagógiai felfogást, amivel a tanári pálya motivációs tényezőit igyekezett bemutatni. Győri József, a Debreceni Református Gimnázium legendás nyugalmazott igazgatója is felelevenítette nekünk emlékeit, végül Baloghné Maklári Mónika tartott egy gondolatébresztő, interaktívabb előadást a különböző tanári szerepekről.

Igazán barátságos, otthonos hangulatban zajlott ez a hétvége, ahol a patinás gimnáziumon és annak kollégiumán kívül szakmánk jeles képviselőivel is megismerkedhettünk és gondolatokat cserélhettünk.

A találkozó képeit itt, vagy a Galériában tekintheted meg.