Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium



< vissza

AJTP felvételi programhétvége

2023-01-23 09:52:16

2023. január 20-21.

Augusztusban a hetedikeseknek szervezett AJTP-tábor nagyon népszerű volt, így sikerült megtalálni a program iránt érdeklődő diákokat. Szeptembertől ezekkel a diákokkal állandó kapcsolatot tartottunk és kiterjesztettük a toborzó munkát azzal, hogy az általános iskolák beiskolázási szülői értekezletein vettünk részt. Ez az áldozatos munka meghozta a gyümölcsét és 26 tanuló adta be a pályázatát. Ezeknek a tanulóknak szerveztük meg a felvételi programhétvégét.

A felvételiző diákok teljes létszámban megérkeztek a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégiumba péntek kora délután. A 9. AJTP előkészítős osztály segített a rendezvény sikeres lebonyolításban. A diákok közösen sétáltak át a Kecskeméti Katona József Gimnáziumba, ahol a felvételi részét képező pszichológiai feladatlapokat online módon, számítógépen töltötték ki a felvételizők. A teszt és a vacsora után játékos ismerkedési és önismereti gyakorlatok következtek, amelyek nagyon jó hangulatot varázsoltak a kollégium aulájába és segítettek a csapatépítésben. Másnap a reggeli után ismét a komoly munka kapta a főszerepet, hiszen az iskolában 10 órától a magyar, 11 órától a matematika központi írásbeli felvételi feladatlapot töltötték ki a vizsgázóink. A programhétvége egy ebéddel zárult a kollégiumban.

Reméljük, hogy minden felvételiző sikeresen vette az akadályokat és ősszel egy 26 fős AJTP-s osztály indulhat Kecskeméten.

A programhétvége képeit itt, vagy a Galériában tekintheted meg.